Dušená vepřová játra na cibulce

Dušená vepřová játra na cibulce

Dušená vepřová játra na cibulce

1 kg vepřových jater
2 cibule
Rostlinný olej
Mletou červenou papriku, mletý kmín, pepř, sušenou majoránku a sůl
Na zahuštění hladká mouka

Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, když začne „chytat“ hnědou barvu, přidáme červenou papriku a ihned na kostky nakrájená játra. Zprudka opečeme, zalijeme teplou vodou, přidáme mletý kmín, mletý pepř a dusíme. Když jsou játra téměř měkká, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr přidáme majoránku a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Jako příloha se hodí rýže, brambory i knedlík

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dušená vepřová játra na cibulce