Velikonoční roláda (sekaná)

Velikonoční roláda (sekaná)

Velikonoční roláda (sekaná)

Rozpis na 2 rolády

1 kg vepřového mletého masa (plec)
500 g hovězího mletého masa
5 starších rohlíků
mléko
2 vejce
1 žloutek (bílek necháme na potření)
1 jemně nakrájenou cibuli
2 větší stroužky utřeného česneku
sůl, mletý černý pepř, mletý kmín, majoránka
3 lžíce hladké mouky

Na náplň:
500 g čerstvého špenátu
1 malou cibuli
1 větší stroužek česneku
slunečnicový olej
sůl

Dále:
10 natvrdo uvařených vajec
sádlo na potření pekáče

Nejprve připravíme špenát. Na tuku zpěníme najemno nekrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a špenát a chvilinku podusíme (max 5 minut) osolíme a necháme vychladit.
Připravíme si masovou směs. Rohlíky nakrájíme najemno, polijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Poté rozmačkáme rohlíky, přidáme vajíčka a prošleháme dohladka. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme jemnou, hladkou směs.
Na potravinovou fólii rozprostřeme půl masové směsi, pak půl špenátu, naskládáme 5 uvařených vajec a pomocí fólie srolujeme a pořádně utlačíme. Přendáme do pekáče, jehož dno předem potřeme sádlem. Povrh potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou a pečeme přikryté na 200°C asi 30-40 minut a pak bez přikrytí asi 15-20 minut, aby vznikla kůrčička …dle potřeby poléváme vodou

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Velikonoční roláda (sekaná)

Podobné: Recepty sekaná