Sushi

Potřebujeme opravdu rýži na sushi. Nejdříve 8x propláchneme a necháme 10minut odstát. DSC_1937
Rýži vaříme v poměru 1 díl rýže a 1 díl vody. Uvedeme prudce do varu, stáhneme na minimum a vaříme 15minut pod poklicí. Během vaření nesmíme poklici nadzvednout. Když rýži dovaříme, dáme pod poklici utěrku, přiklopíme a necháme ještě 20minut dojít.
Mezitím si připravíme 2dcl horké vody, přidáme 2 lžíce octa a 1 lžíci cukru (toto je množství na 3dcl rýže). A toto opatrně vmícháme do rýže, jakoby tu rýži nadzvedáváme.
No a je na řadě již téměř finální příprava.
Připravíme si mořské řasy, my plnili rýží asi do 2/3 řasy, na rýži se položí ryba, v našem případě uzený losos, okurka zbavená slupky a jadýrek. Točíme na bambusové podložce.
My jsme z tohoto množství měli 8 válečků sushi.
Samotné kousky namáčíme do sojové omáčky, taky trochu lepší. A můžeme použít třeba wasabi, zázvor…

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Sushi