450 g sterilovaných vinných listů (můžeme použít listy vinné révy, které předem povaříme chvíli v osolené vodě)
Náplň:
2 a čtvrt skleničky rýže (kulatá zrna) rýži předem namočenou a odcezenou
2 třetiny skleničky olivového oleje
2 rajčata
svazek petržele
šťávu z jednoho citrónu
2 lžíce sušené máty peprné
2 větší cibule
půl lžičky mleté kávy
1 lžička cukru
1 rajský protlak
staročeské koření
Zálivka:
Voda, 2 bujóny, 4 stroužky česneku, trochu máty, šťávu z jednoho citrónu a trochu olivového oleje
Postup :
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji. Ve větší míse smícháme rýži, cibuli, rajčatový protlak, mátu, sůl, pepř, staročeské koření, na jemno
nakrájenou cibuli, šťávu z citrónu, kávu suchou, cukr a vše promíchat. Náplň plníme do vinných listů .
Dno tlakového hrnce potřít olejem, obložit plátky syrových brambor. Na brambory položíme svazky svinutých plněných listů . Vždy asi 12 listu omotat nití.
Zatížit talířem, aby nevyplavaly. Vše zalít zálivkou a vaříme na pomalém ohni asi cca 45 minut.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: PLNĚNÉ VINNÉ LISTY (Warak Enab)