Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

1 hrnek jáhel
3 hrnky vody
2 hrnky mléka
půl lžičky soli
Vanilkový cukr
Krupicový cukr dle chuti 3-6 lžic
Na polití: rozehřáté máslo
na posypání: kakao, skořice, cukr moučka a nebo ovoce

Jáhly přebereme, na sítu propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou (spaříme) a scedíme. Pak dáme do hrnce, přidáme vroucí vodu, sůl a přivedeme k varu. Pod poklicí na mírném ohni vaříme pár minut, dokud se voda téměř nevstřebá. Poté přidáme mléko a cukry a za občasného míchání dovaříme doměkka. Ihned podáváme s máslem a kakaem nebo skořicí s moučkovým cukrem jako kaši krupicovou 😉

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhlová kaše

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.