Můj postup přípravy je asi trochu „barbarský“, ale děti jí mají takhle rády (nechtějí, aby v polévce plavala cibule) 😉
½ kg mletého hovězího masa (může být i vepřové nebo mix)
tuk (olej nebo sádlo)
2 cibule
Brambory
2 lžíce kečupu + 2 lžíce rajčatového protlaku
Na vyvaření pro chuť 1 celou bílou papriku
hladká mouka (cca 2-3 lžíce)
mletá červená paprika (1 lžíce)
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu, sůl a dle chuti pepř, až na závěr majoránka
dle chuti můžeme přidat masox atd.
V menším hrnci na tuku osmažíme cibuli (světle hnědou), přidáme mletou červenou papriku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, kmín a vaříme asi půl hodiny.
Mezitím si ve větším hrnci orestujeme na trošce oleje maso a zalijeme přes síto „vývarem“ z cibule – to co jsme si uvařili v prvním hrnci.
Přidáme kečup, protlak, prolisovaný česnek, celou papriku a dle potřeby vodu. Po chvilce vaření přidáme brambory. Na závěr vyjmeme papriku a dochutíme a přidáme majoránku a už nevaříme.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gulášová polévka s mletým hovězím masem
Pečivo: domácí chléb, domácí housky