České buchty

České buchty

České buchty

400 g polohrubé mouky
400 g hladké mouky
170 g másla
150 g moučkového cukru
4 žloutky + 1 celé vejce
3/8 mléka
60 g droždí (1 a ½ kostky)
Sůl
Strouhaná citrónová kůra
Vanilínový cukr

Náplň (povidla, tvaroh, mák, ořechy atd.), máslo na potření

České buchty 2

Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
25 g másla
1 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
Mléko dle potřeby Pokud je tvaroh z vaničky, mléko není potřeba)
Můžou se přidat i rozinky
– máslo utřeme se žloutkem, přidáme cukr, tvaroh, mléko, a nakonec sníh z bílku.

Těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně žloutky a šleháme až hmota zbělá. Po troškách pak přidáváme ostatní suroviny a uhněteme vláčné těsto a necháme vykynout. Z kynuté těsto rozdělíme napůl. Z každé části vyválíme plát, rozkrájíme na 18 čtverců, doprostřed každého dáme náplň, zabalíme v buchtu. Buchty klademe (spojem dolů) do máslem vymazaného pekáče a každou buchtu potřeme máslem, aby se k sobě nepřilepily. Necháme opět vykynout. Pečeme 30 – 40 min. při teplotě 150 °C. Z uvedeného množství dělám 36 buchet – 2 pekáče

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: České buchty

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.