Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

50 g moučkového cukru
50 g měkkého másla
3 žloutky
500 g hladké mouky
30 g droždí
¼ l mléka
2 lžíce rumu
Špetku soli
Špetku nastrouhané citronové kůry

Na ozdobu:
250 g tvarohu + vanilkový cukr …vyšleháme a přidáme vyšlehanou smetanu
100 ml smetany 33%
Povidla (pokud jsou tuhá vmícháme trochu rumu možno i naředěného vodou)
na posypání moučkový cukr

do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a máslem. K vyšlehané směsi přidáme ostatní suroviny i kvásek a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu kynout a během kynutí jednou promísíme. Vykynuté těsto vyválíme, vykrájíme kolečka a do každého uděláme palcem důlek. Na hlubší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a vkládáme kolečka dolíčkem dolů. Smažíme z obou stran a vyndáme na papírovou utěrku. Po zchladnutí potřeme povidly, ozdobíme tvarohem a pocukrujeme.
…je jich docela hodně (cca 60 malých) příště udělám 1/2 dávky 😉

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bavorské vdolečky

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.