1 sáček fazolí červených
1 cibule
sádlo a nebo máslo
1 lžíce hladké mouky
1 bujón
sůl, pepř, majoránka, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 2 lžíce octa
200 ml smetany 12%
Postup:
Fazole na noc namočíme do vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem, novým kořením a bujónem doměkka. Na másle a nebo na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou na jemno cibulku a až budou fazole měkké, vlijeme do fazolí, připravíme si i jíšku z másla a hladké mouky (pokud je třeba, předem slijeme část vody, měla by sahat kousíček nad fazole a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku). Promícháme a všechno společně chvíli povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a necháme projít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: FAZOLOVÁ OMÁČKA