Steak z vysokého roštěnce

Steak z vysokého roštěnce

Steak z vysokého roštěnce

Steaky z hovězího vysokého roštěnce
sůl a čerstvě mletý pepř čtyř barev
špek na potření grilu
…maso trochu osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril, který potřeme špekem. Pečeme z obou stran dle výšky masa a dle chuti 3-5 minut z každé strany. Po vyndání z grilu ještě osolíme a necháme steak odpočinout.

Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky a hříbkovou omáčku

na hříbkovou přílohu – mražené houby, které byly před zmrazením podušené
sůl, mletý pepř, mletý nebo celý kmín
smetana
…houby na mírném ohni pod pokličkou rozmrazíme, ochutíme solí a kořením, chvilku podusíme a na závěr zjemníme smetanou

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Steak z vysokého roštěnce

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.