Steaky z hovězího vysokého roštěnce
sůl a čerstvě mletý pepř čtyř barev
špek na potření grilu
…maso trochu osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril, který potřeme špekem. Pečeme z obou stran dle výšky masa a dle chuti 3-5 minut z každé strany. Po vyndání z grilu ještě osolíme a necháme steak odpočinout.
Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky a hříbkovou omáčku
na hříbkovou přílohu – mražené houby, které byly před zmrazením podušené
sůl, mletý pepř, mletý nebo celý kmín
smetana
…houby na mírném ohni pod pokličkou rozmrazíme, ochutíme solí a kořením, chvilku podusíme a na závěr zjemníme smetanou
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Steak z vysokého roštěnce