Moravský vrabec s baby špenátem

Vepřové plecko si nakrájíme na větší kostky, maso osolíme a opepříme. Přidáme Moravský vrabecnakrájenou na kolečka cibuli a na plátky česnek. Maso podlijeme teplou vodou, přiklopíme (!) a pečeme v troubě na 200°C cca hodinku.
Jako přílohu jsem připravila velice rychlý čerstvý baby špenát. Jeho příprava je opravdu na pět minut. Nakrájíme na jemno cibulku, necháme ji na oleji zezlatovatět a pak přidáme špenát. Opravdu hodně povadne a tím pádem se nám zmenší o dost množství, takže minimálně 200g, ať ho máte na tři až čtyři porce. Špenát osolíme a opepříme, přidáme česnek a je hotovo.
Jako další přílohu jsem dělala čerstvé zelí, bílé. Zelí pokrájíme, hodně osolíme a okmínujeme. Vaříme do měkka, zelí zcedíme zahustíme cibulkou osmahnutou s hladkou moukou a dochucujeme solí, cukrem a octem. Jak máme rádi.

Knedlíky jsem ničím nepolévala, neb to mí chlapi nemají rádi, ale můžeme samozřejmě polít výpekem, či osmahlou cibulkou.

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Moravský vrabec s baby špenátem