HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽÍ

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽÍ

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽÍ

4 až 5 plátků hovězího libového masa
2 cibule
plnotučná hořčice
sůl, pepř, 5 ks hřebíčku, 5 ks nového koření, 5 ks kuličkového pepře
(1 masox)
1- 2 lžíce hladké mouky
olej
Postup :
Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. V hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a položíme na ní hovězí plátky a z obou stran rychle opečeme, ať se maso zatáhne a ponechá si svoji šťávu uvnitř. Zalijeme teplou vodou, přidáme koření, masox a necháme dusit asi hodinu (občas podle potřeby podléváme teplou vodou ). Na konec si dáme do hrníčku trochu studené vody, přidáme mouku a důkladně zamícháme a tím zahustíme omáčku. Chvilku povaříme. Nakonec dochutíme solí, jestli je potřeba.
Podáváme s rýží.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ S RÝŽÍ 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.