Bažant na víně

Bažant na víně

Bažant na víně

1 bažanta
200 ml červeného kvalitního vína
½ l vývaru např. kuřecího
rostlinný olej
1 červenou cibuli
2 větvičky rozmarýnu
5 kuliček jalovce
5 kuliček pepře
Sůl
3-5 lžic povidel
1 lžíci hladké mouky na zahuštění

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme naporcované maso (na čtvrtky) a opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, necháme zredukovat, podlijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a dusíme doměkka. Poté vyjmeme maso, dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme, přidáme povidla a povaříme. Omáčku přecedíme přes síto a podáváme.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s červenou cibulkou (na pánvi s trochou oleje a kouskem másla zpěníme cibulku, tak aby byla měkká, ale nezhnědla a přidáme rozšťouchané brambory, promícháme a prohřejeme)

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bažant na víně

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.