200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
½ l vlažného mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
2 vejce
1 vanilkový cukr
12 g droždí (1/3 kostky)
3 jablka
Z uvedených surovin (kromě jablek) zpracujeme lívancové těsto. Kvásek nedělám – droždí rozdrobím k ostatním surovinám. Těsto necháme půl hodiny kynout. Poté přimícháme na kostky nakrájené jablka a promícháme. Nahřejeme pánev, potřeme olejem a tvoříme lívance, které pečeme z obou stran. Podáváme s cukrem a skořicí nebo se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečné lívanečky
Máme pro Vás více lívancových receptů:
Babiččiny kynuté lívance
Lívance s banánem
Lívance s ovesnými vločkami a jogurtem
Americké lívance
Lívance z podmáslí
Kynuté lívance
Tvarohové lívanečky