Jablečné lívanečky

Jablečné lívanečky

Jablečné lívanečky

200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
½ l vlažného mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
2 vejce
1 vanilkový cukr
12 g droždí (1/3 kostky)
3 jablka

Z uvedených surovin (kromě jablek) zpracujeme lívancové těsto. Kvásek nedělám – droždí rozdrobím k ostatním surovinám. Těsto necháme půl hodiny kynout. Poté přimícháme na kostky nakrájené jablka a promícháme. Nahřejeme pánev, potřeme olejem a tvoříme lívance, které pečeme z obou stran. Podáváme s cukrem a skořicí nebo se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečné lívanečky

Máme pro Vás více lívancových receptů:

Babiččiny kynuté lívance
Lívance s banánem
Lívance s ovesnými vločkami a jogurtem
Americké lívance
Lívance z podmáslí
Kynuté lívance
Tvarohové lívanečky

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.