kachnu naporcuji, osolím, posypu kmínem, podliji vodou a peču – peču nejprve kůží dolů a pak pro kůrčičku otočím – není vysušená a každý kousek je krásně opečený.
Během pečení polévám vodou nebo výpekem.
Příloha: (recept – klikněte na název)
Houskový knedlík
Bramborový knedlík
Kysané zelí: na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí cca 45 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Červené sterilované zelí:
Na jednu velkou sklenici zelí
1 menší cibuli
50 ml oleje
1-2 lžíce cukru
Trošku celého kmínu (nemusí být)
na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1-2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme zelí (pokud má hodně nálevu, tak trochu slejeme), osolíme, přidáme dle chuti kmín, promícháme a dusíme pod poklicí cca 30 – 45 minut.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečená kachna