Pečená kachna

Pečená kachna

Pečená kachna

kachnu naporcuji, osolím, posypu kmínem, podliji vodou a peču – peču nejprve kůží dolů a pak pro kůrčičku otočím – není vysušená a každý kousek je krásně opečený.
Během pečení polévám vodou nebo výpekem.

Příloha: (recept – klikněte na název)

Pečená kachna 2

Pečená kachna 2

Houskový knedlík
Bramborový knedlík

Kysané zelí: na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí cca 45 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.

Červené sterilované zelí:
Na jednu velkou sklenici zelí
1 menší cibuli
50 ml oleje
1-2 lžíce cukru
Trošku celého kmínu (nemusí být)

na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1-2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme zelí (pokud má hodně nálevu, tak trochu slejeme), osolíme, přidáme dle chuti kmín, promícháme a dusíme pod poklicí cca 30 – 45 minut.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečená kachna

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.