Štrúdl z pivního těsta

Štrúdl z pivního těsta

Štrúdl z pivního těsta

500 g hladké mouky
250 g ztuženého tuku (nastrouhat)
250 ml piva (může být i s ovocnou příchutí)
1 zarovnaná lžička soli
Vejce na potření

Na náplň jablka, vanilkový cukr, mletá skořice, krupicový cukr, dle chuti ořechy, rozinky atd.

Ručně nebo v robotu zpracujeme těsto, tak aby se nelepilo (dle potřeby přidáme mouku nebo pivo).
Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme obdélník, na střed poklademe nakrájená nebo nastrouhaná jablka (pokud jsou šťavnatá, podsypeme strouhankou). Jablka pocukrujeme, posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem atd. Nejprve delší strany přeložíme přes sebe, okraje přehneme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozlehaným vajíčkem a pečeme na 200°C asi 30 minut.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Štrúdl z pivního těsta

Obdobný recept: Štrůdl

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář