Svatomartinská husa se zelím a knedlíčky

Husu nasolíme a okmínujeme. Správně by se měla péct několik hodin na nízkou teplotu.

Svatomartinská husička

Svatomartinská husička

Já pekla na 200°C.
Hlávku červeného zelí nakrouháme, zalijeme vodou a dostatečně osolíme a přidáme celý kmín. Vaříme do měkka, zcedíme. Připravíme si olej, zpěníme nakrájenou cibulku a posypeme moukou. Přidáme do zelí a dochutíme solí, cukrem a octem. Jak kdo má rád.
Na knedlíčky (4 porce) potřebujeme 6 housek, 4 vejce, 12 lžic mléka, hrst nasekané čerstvé petržele, 2 – 3 lžíce krupice, máslo, sůl. Housky nakrájíme na malé kostičky, rozpustíme máslo a housku opražíme a pak zalijeme mlékem. V misce vyšleháme vejce, přidáme housky, petržel, sůl a krupici. Vyválíme malé kuličky. Z této dávky jich je cca 20ks. Dáme vařit do osolené vody na 5 minut.

Přeji Vám dobrou chuť při svatomartinských hodech, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Svatomartinská husa se zelím a knedlíky

Napsat komentář