3 vejce
150 g moučkového cukru
1⁄2 balíčku vanilkového cukru
1⁄2 balíčku prášku do pečiva
50 g polohrubé mouky
50 g mandlí – lupínky nebo jemně nasekané
Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a opět vyšleháme. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Nanášíme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky buď malou lžičkou nebo pomocí sáčku (těsto jsem si dala do pevného igelitového sáčku, ustřihla malinký růžek a dávkovala na plech). Posypeme mandlemi a pečeme na 170°C asi 10 minut.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Mandlové sušenky