OŘECHOVÝ DORT

OŘECHOVÝ DORT

OŘECHOVÝ DORT

Korpus:
6 žloutků (sníh z bílků)
120 g cukr
200 g mletých vlašských ořechů
80 g strouhanky

Utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáváme ořechy smíchané se strouhankou a sníh z bílků.

Krém:
200 g mletých vlašských ořechů
150 g moučkový cukr
1,5 dcl mléka
Za stálého míchání necháme jednou svařit.
Následně do chladné hmoty zamícháme 200 g měkkého másla

Korpus vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 160 st.C asi cca 1 hodinu.

Korpus dvakrát přeřízneme, potřeme jahodovým a nebo malinovým džemem a krémem.
Povrch ozdobíme také krémem a ořechy.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: OŘECHOVÝ DORT

Vybrat jiný dort

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.