Langoše s kmínem

Langoše s kmínem

Langoše s kmínem

1 kg polohrubé mouky
½ l mléka
50 g droždí
špetku cukru
sůl
kmín (kdo nemá rád, může vynechat)
…olej na smažení

Z trochy vlažného mléka, droždí, špetky cukru připravíme kvásek. Po vykynutí přidáme zbytek surovin a zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí rozdělíme na malé bochánky, které také necháme chvíli nakynout. Z každého bochánku uděláme placku – langoš a z obou stran usmažíme na oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku, druhou přiložíme z vrchu, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme např. s kečupem a se sýrem, s česnekem nebo i na sladko 😉

Na potření dle chuti. Já použila:
5 stroužků jemně utřeného (nastrouhaného) česneku + 1 lžíci vody + 50 ml teplé vody + sůl = rozmíchat, nechat ustát a potírat hotové langoše

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Langoše s kmínem

Napsat komentář