Ořechový cop – závin

Ořechový cop – závin

Ořechový cop – závin

Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
80 g másla
2 žloutky
200 ml vlažného mléka
½ kostky droždí (20g)
Citrónová kůra, špetka soli, vanilínový cukr

ořechový závin

ořechový závin

Ořechová náplň:

250 g mletých ořechů
150 g cukru moučka
150 g mletých piškotů
400 ml mléka
2 lžíce rumu
– Mléko svaříme s cukrem, přidáme ořechy, odstavíme a přidáme ostatní suroviny

Z droždí a mléka uděláme kvásek. Všechny suroviny smícháme a vyhněteme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 2 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 půlky a vyválíme z těsta obdélníky, potřeme vychladlou náplní, zavineme do roliček a stočíme je asi jako „poslední patro vánočky“ , necháme chvilku vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do růžova asi 45 – 60 min.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránky: Ořechový závin

Nepřehlédněte naše: šrůdlové recepty

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.