Jablíčka pod sněhem

Rychlý, jednoduchý a chutný moučník.

jablíčka pod sněhem

jablíčka pod sněhem

Nastrouháme půl kg jablíček, nahrubo.
Připravíme si karamel z 30g másla a 50g třtinového cukru (rozpustím máslo a přidám cukr). Do karamelové směsi přidáme nastrouhaná jablíčka a necháme podusit cca 10min.
Pak směs vložíme do vymazané formy. Směs přikryjeme sněhem ze dvou bílků. Sníh osladíme lžící moučkového cukru a přidáme 50g mletých mandliček.
Dáme péct na 180°C opravdu na pár minut.

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Jablíčka pod sněhem

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Markéta Sýkorová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.