4 stehýnka nebo 8 ks kuřecích paliček
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce worčestrovské omáčky
4 lžíce jablečného octa
2 lžíce cukru
3 lžíce olivového oleje
koření: 1 lžíce „Kuře pepino“, nebo jiné koření na kuře, trošku kari koření a bylinky- bazalka a nebo provensálské
2 lžíce kečupu
Všechny složky rozšleháme metličkou a kuře v marinádě necháme aspoň hodinu odležet v lednici.
Pak maso dáme do pekáče, polijeme zbylou marinádou, dolijeme trochu vody a pečeme při 170 st.C asi 45 minut.
Současně s masem můžeme zapékat brambory s dýní a to na plechu vyloženým pečícím papírem.
6 středně velkých brambor oloupeme a nakrájíme na kousky, dáme na půlku plechu. Na druhou půlku rozložíme dýni (asi 1 kg), taktéž nakrájíme na kousky .
Brambory i dýni osolíme, okořeníme, posypeme rozlisovaným česnekem a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme současně s masem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: DÝNĚ PEČENÁ S KUŘECÍM MASEM A BRAMBORAMI