Korpus:
300 g rozemletých kakaových sušenek (já jsem použila světlé věnečky + 2 lžíce kakaa)
50 g změklého másla
– smíchat a nechat ustát. Směs uplácáme do dortové nebo koláčové formy o průměru 24 cm. Korpus předpečeme 10 minut na 180°C. přidáme náplň a pečeme opět na 180°C 15 minut a pak snížíme teplotu na 125°C a dopečeme asi 30 minut. Během pečení dáme do trouby ohnivzdornou misku s vodou! Hotový koláč necháme vychladit nejlépe do druhého dne.
Dýňová náplň:
400 g dýně hokaido
400 ml vody
¼ vanilkového lusku
1 celá skořice
1 menší badyán
150 g třtinového cukru
– svařit vodu s cukrem a kořením = asi 10 minut, přidat nakrájenou dýni (neloupat – pouze umýt a vydlabat). Vaříme odkryté 20 minut – dokud se voda téměř nevyvaří. Poté vyjmeme koření, rozmixujeme a necháme vychladit.
Druhá část náplně:
250 g krémového sýru Philadelphia nebo mascarpone
100 g třtinového cukru
1 lžičku perníkového koření (směs mletého hřebíčku, skořice, badyánu atd.)
3 vejce
– vyšleháme sýr (já použila mascarpone) s cukrem a kořením a postupně zašleháváme vejce. Na závěr přidáme rozmixovanou dýni a naneseme na předpečený korpus – popis výše.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dýňový cheesecake
Ostatní moučníky a recepty z dýně:
https://varime-doma.cz/dyne-recepty/