Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Těsto:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
50 g krupicového cukru
½ rozpuštěného másla (125 g)
200-250 ml vlažného mléka
1 vejce
1 droždí
1 vanilkový cukr
¼ lžičky soli
Strouhaná citronová kůra

Náplň:
800 g oloupaných, nastrouhaných jablek
50-100 g krupicového cukru (dle chuti)
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
5 lžic nastrouhaných piškotů
2 lžíce citronové šťávy
– smíchat

Příprava těsta: z uvedených suroviny vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 30 minut odpočinout – mírně vykynout. Mezi tím si připravíme jablečnou náplň.
Po vykynutí si těsto rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník (cca 45×35 cm), rozprostřeme polovinu jablečné náplně a zavineme, aby konec těsta zůstal dole. Konce závinu zahneme směrem dolů a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut – dorůžova. Před porcováním (podáváním) necháme vychladit.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý jablečný závin

Máme více podobných receptů: Recepty štrůdl

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.