Žemlovka

 

Žemlovka

Žemlovka

Žemlovka

10 rohlíků (žemlí)
600 ml mléka
3 vejce
vanilínový cukr
150 g moučkového cukru
30 g rozpuštěného másla

Nastrouhané jablka, skořice a vanilínový cukr (můžou se i přidat rozinky)

V mléce rozšleháme vejce a cukry. Do směsi namočíme na kousky nakrájené rohlíky. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme polovinu namočených rohlíků, na to jablka prosypaná vanilínovým cukrem a skořicí a na jablka dáme druhou polovinu rohlíků, pokapeme máslem a dáme asi na hodinu péci.
Podáváme teplé a pocukrované.

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách zde:  Žemlovka

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Napsat komentář