Jablečná roláda

Jablecna_rolada

Jablečná roláda

Blesková jablečná roláda:

4 vejce
180 g krupicového cukru
6−8 lžic polohrubé mouky
250 g nastrouhaných jablek (dala jsem více)
skořice a cukr na posypání (přidala jsem i vanilkový cukr)

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.

Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.

DOPORUČUJI !!!
Je vynikající a opravdu blesková! Za hodinu jsem měla pečeno, uklizeno i vyfoceno 

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách:  Jablečná roláda

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.