Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna


6-8 porcí (podle velikosti)

300 g kvalitní hořké čokolády
5 vajec
250 ml smetany na šlehání
50 g másla
4 lžíce moučkového cukru
½ vanilkového cukru

Nad párou si rozehřejeme čokoládu s máslem a necháme mírně vychladit. V druhé misce(kovové nebo skleněné) opět nad párou vyšleháme žloutky + 2 lžíce cukru, tak aby hmota byla hladká a vlažná. Obě směsi – čokoládovou i žloutkovou spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme. Přidáme ušlehanou smetanu a mírně promícháme. Přidáme tuhý sníh (ušlehaný bílky + 2 lžíce moučkového cukru) a už opatrně zapracujeme. Naplníme do skleniček a necháme uležet v chladu alespoň 2 hodiny.

K tomuto dezertu vybral profesionální sommelier toto šumivé víno: Chateau Belveder

Dobrou chuť při snoubení přeje Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládová pěna