Jablečný „štrúdl“ vyválený na plechu

Jablečný „štrúdl“ vyválený na plechu

Jablečný „štrúdl“ vyválený na plechu

¾ kg hladké mouky
5 lžic krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Špetku soli
2 vejce
2 lžíce mléka
1 bílý jogurt (200 ml)
1 Hera
…dále: 1,5 kg jablek (aby očištěných a nastrouhaných bylo 1 kg), krupicový cukr, vanilkový cukr a mletá skořice

Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout a mezi tím si připravíme jablka. Těsto rozdělíme přibližně napůl. Plech si vyložíme pečícím papírem tak, abychom si utvořili okraj. Na papír vyválíme vetší „půlku“ těsta a vytvoříme asi centimetrový okraj. Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka položíme druhý vyválený plát těsta, který místy propícháme vidličkou. Pečeme na 170°C asi 50 minut.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný „štrúdl“ vyválený na plechu

Ostatní: Závin recepty

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 3.2]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář