¾ kg hladké mouky
5 lžic krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Špetku soli
2 vejce
2 lžíce mléka
1 bílý jogurt (200 ml)
1 Hera
…dále: 1,5 kg jablek (aby očištěných a nastrouhaných bylo 1 kg), krupicový cukr, vanilkový cukr a mletá skořice
Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout a mezi tím si připravíme jablka. Těsto rozdělíme přibližně napůl. Plech si vyložíme pečícím papírem tak, abychom si utvořili okraj. Na papír vyválíme vetší „půlku“ těsta a vytvoříme asi centimetrový okraj. Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka položíme druhý vyválený plát těsta, který místy propícháme vidličkou. Pečeme na 170°C asi 50 minut.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný „štrúdl“ vyválený na plechu
Ostatní: Závin recepty