Dýně hokaido
3 lžíce slunečnicového oleje
Sůl, bílý pepř
2 stroužky česneku (dle chuti méně nebo více)
Nasekanou petrželovou nať
1-2 lžíce zakysané smetany
Dýní umyjeme, neloupeme – pouze rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, promícháme a pečeme v pekáčku na 200 °C asi 30 minut – musí začít mírně chytat hnědou barvu a musí být měkká . Po upečení necháme vychladit. Přendáme do mísy, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a ponorným mixerem (nebo v robotu) rozmixujeme. Přidáme petrželovou nať, pro zjemnění zakysanou smetanu a měchačkou promícháme. Mažeme na opečený toustový chléb.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dýňová toustová pomazánka