BASBOUSSA

BASBOUSSA

BASBOUSSA

400 g pšeničné krupice
200 g krupicového cukru
60 g mletého kokosu
200 g bílého jogurtu 30 g rozpuštěného másla 5 lžic vlažné vody.           Rozvar : 150 g cukru 50 ml citrónové šťávy.    Na posypání: 40 g pražených plátků mandlí (pistácie).  Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme 5 lžic vody a vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vyšší plech nebo do zapékacího pekáče tak, aby vytvořilo výšku cca 2 – 3 cm. Těsto necháme ještě asi 2 hodiny ztuhnout v lednici. Pak pečeme v troubě při 170°C cca 30 minut. Cukr rozmícháme s citrónovou šťávou, zahřejeme, ale nevaříme. Upečené těsto necháme vydechnout, ještě v pečící nádobě nakrájíme na kosočtverečky, zalijeme vychlazeným rozvarem a posypeme plátky pražených mandlí. Necháme vychladnout a podáváme. Moučník můžeme uchovat v lednici, druhý den je ještě lepší. Přeji dobrou chuť! ..Reny K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: BASBOUSSA