Kuřecí maso s jablky

Kuřecí maso s jablky

Kuřecí maso s jablky

800 g kuřecích prsou
3 jablka
Slunečnicový olej
Marináda:
2 vejce
2 lžíce škrobu
2 lžíce sójové omáčky
Sůl, pepř
– zamíchat

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády.
Na hlubší pánvi na oleji maso zprudka opečeme ze všech stran. Na závěr přidáme nakrájená jablka a chvilku prohřejeme.
Já jsem jako přílohu zvolila placky podobné jako bramboráčky – brambory nastrouhat (půl najemno a půl nahrubo) jen jeden stroužek česneku, sůl, bílý pepř, čerstvé bylinky (majoránku, rozmarýn a oregano), vejce, trošku mléka a na zahuštění hladkou mouku.
Pokrm výborně doplní brusinky nebo rybíz ala brusinky

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí maso s jablky

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.