Křepelka se zelím a houskovými knedlíčky

Křepelku potřeme směsí z olivového oleje, soli a kmínu. Dáme péct na 200°C cca 45

Křepelka se zelím a knedlíčky

Křepelka se zelím a knedlíčky

minut. Před koncem pečení jsem ještě potřela křepelky směsí olivového oleje a červené papriky.
Hlávku červeného zelí nakrouháme, zalijeme vodou a dostatečně osolíme a přidáme celý kmín. Vaříme do měkka, zcedíme. Připravíme si olej, zpěníme nakrájenou cibulku a posypeme moukou. Přidáme do zelí a dochutíme solí, cukrem a octem. Jak kdo má rád.
Na knedlíčky (4 porce) potřebujeme 6 housek, 4 vejce, 12 lžic mléka, hrst nasekané čerstvé petržele, 2 – 3 lžíce krupice, máslo, sůl. Housky nakrájíme na malé kostičky, rozpustíme máslo a housku opražíme a pak zalijeme mlékem. V misce vyšleháme vejce, přidáme housky, petržel, sůl a krupici. Vyválíme malé kuličky. Z této dávky jich je cca 20ks. Dáme vařit do osolené vody na 5 minut.

Já Vám přeji dobrou chuť při snoubení, Markéta

K tomuto jídlu doporučil profesionální sommelier víno: Habánské sklepy Zweigeltrebe nebo  pozdní sběr.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Křepelka se zelím a houskovými knedlíčky