TVAROŽNÍK

IMG_5975 copy

Tvarožník

5 vajec (bílky zvlášť)
750 g tvarohu
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
20 kapek -citrónová aroma
2 pudinky- Dr. Oetker vanilkové
(rozinky)
ovoce- jahody, maliny…atd.
cukrárenské želé (uvařit podle návodu)

Postup:
Nejdříve si ušleháme tuhý sníh z bílků s 1 lžící moučkového cukru.
Do větší mísy dáme všechny ingredience a mixujeme na vysokých obrátkách 3- 5 minut. (Můžeme přidat rozinky, obalené v mouce). Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme přibližně 60 minut při teplotě 170 st.C. Po upečení necháme ve vypnuté troubě 10 minut odpočinout. Necháme vychladnout.
Povrch zdobíme malinami, jahodami…atd. a polijeme cukrárenským želé.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: TVAROŽNÍK

ENG: farmers-cheese-cake-cheesecake

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.