Chléb kmínový

Kmínový chléb

Kmínový chléb

1 hrnek 250 ml mouka tmavá žitná
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky hladké mouky
1 bal.sušené droždí

Všechny výše uvedené ingredience zamíchat na sucho vařečkou a přidat 2 hrnky vody 1 lžičku kmínu , 2 lžičky soli, 1 velkou lžíci octa .

Těsto necháme kynout asi 8-10 hodin (nejlépe přes noc), pak zamícháme a necháme 1 hodinu ještě kynout.

Mezitím předehřejeme troubu asi půl hodiny na 230 stupnů i s pečící nádobou.

clheb-pecici-nadoba

Chléb + Pečící nádoba

Do předehřáte nádoby nalijeme těsto a přikryté pečeme 25 minut, sundáme poklop a dopečeme kůrčičku asi tak dalších 25 minut už tak jenom 180-200 stupnů.

Na obr. vidíte výsledek, je moc dobrý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečivo a jeho autorem je Roman Viták. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.