POLÉVKA Z HNĚDÝCH FAZOLÍ

POLÉVKA Z HNĚDÝCH FAZOLÍ

POLÉVKA Z HNĚDÝCH FAZOLÍ

200 ml hnědých fazolí (necháme namočit nejlépe přes noc)
1 kuřecí bujón
1 cibuli
kousek očištěné citrónové kůry
2 lžíce másla , 1 lžíce oleje, 1,5 lžíce hladké mouky- na jíšku
sůl, pepř, cukr, podle chuti staročeské koření
1 lžíce octa
čerstvou bazalku

Postup:
Následujícího dne fazole uvaříme ve vodě s kuřecím bujónem a s kouskem citrónové kůry.
Mezitím si na oleji a másle osmahneme na kostičky cibuli dozlatova. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou vlijeme do polévky, pořádně zamícháme a
na mírném ohni dovaříme polévku (přibližně s jíškou 10 minut).
Ochutíme, solí, cukrem, pepřem, staročeským kořením, octem a čerstvou bazalkou.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: POLÉVKA Z HNĚDÝCH FAZOLÍ

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.