Domácí kečup

Domácí kečup

3 kg rajčat
3 větší cibule
6 stroužku česneku
50 g rozinek
5 ks hřebíčku
3 ks nového koření
100 ml octa
1 lžíce soli
½ lžičky pepře
1 lžičku sladké papriky
20 dkg cukru + gelfix 3:1 (přípravek na marmeládu – pro zahuštění a konzervaci)

Rajčata umyjeme, rozpůlíme a odstraníme zelenou část od stopky. Přidáme ostatní suroviny kromě cukru a gelfixu. Vaříme bez poklice 3 hodiny. Poté rozmixujeme, propasírujeme, přidáme cukr ve kterém rozmícháme gelfix, povaříme asi minutu. Plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru, aby „chytlo“ víčko.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí kečup

Příspěvek byl publikován v rubrice Marmelády a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář