Vepřová panenka s majoránkou v sýrovo-houbové omáčce

500g vepřové panenky
1 vetší cibule
sůl
pepř
máslo
hořčice
majoránka
Na omáčku:
houby
2 smetany na vaření, příp. ke šlehání
2 trojúhelníčky taveného sýry
2 plátky tvrdého sýra (ne light!)

panenka v sýrovo-houbové omáčce

Maso nakrájíme na cca 2cm široké plátky, posolíme, opepříme a lehce pomažeme plnotučnou hořčicí. Na másle podusíme na kolečka nakrájenou cibuli. Vyjmeme a uchováme v teple. Na tu samou pánev dáme panenku, opečeme z obou stran a necháme pár minutek podusit, max 5minut. Posypeme majoránkou. Přidáme poté cibulku a ještě chvilinku podusíme společně.
Omáčka:
Podusíme nakrájené houby, přidáme obě smetany a oba sýry. Dochutíme solí a pepřem.

Jako přílohu jsem připravila šťouchané brambory.

Přeji Vám dobrou chuť u snoubení, Markéta

K tomuto jídlu doporučuje profesionální sommelier Bohemia Sekt Chardonnay brut. Sekt koupíte zde: Bohemia Sekt Chardonnay brut

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách:  Vepřová panenka s majoránkou v sýrovo-houbové omáčce