Kynutý houskový knedlík

Kynutý knedlík

1 kg polohrubé mouky
2 lžičky soli
2 vejce
1 kostku droždí (40 g)
½ l vlažného mléka
2 – 3 housky

Všechny suroviny smícháme (droždí jen nadrobím na mouku – nedělám zvlášť kvásek) a na závěr vmícháme na kostky nakrájené housky.

Necháme kynout 1 hod.
Uděláme 4 – 6 knedlíků (záleží na požadované velikosti) a necháme přikryté ještě půl hodiny kynout. Vaříme v přikryté nádobě asi 20 – 25 min (dle velikosti knedlíku) – na začátku varu odlepíme ode dna!
Po vyndání ihned propícháme špejlí, aby vyšla pára a ihned krájíme nití nebo kráječem na knedlíky.

Andrea P.

Máme pro Vás ještě recept na bramborový knedlík nebo hrnečkový knedlík.