Guláš z vepřového masa

Guláš z vepřového masa

1 kg vepřového masa na guláš
½ kg cibule
sádlo
1 bílou papriku (slovenskou)
½ červené kapie
Malou plechovku loupaných, krájených rajčat nebo 3 čerstvé rajčata, oloupané
Sůl, pepř, mletý kmín, červená paprika, majoránka
Dle potřeby hladkou mouku na zahuštění

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle téměř do hněda, přidáme na kostky pokrájené maso, koření (kromě majoránky – ta se dává nakonec), osolíme a chvilku opečeme, podlijeme vodou, přidáme pokrájená rajčata a papriky, zamícháme, přiklopíme a dusíme 2 hodiny (v papiňáku méně). Když je maso téměř měkké můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody. Na závěr přidáme majoránku, promícháme a odstavíme z plotny.

Jako příloha se hodí cokoliv – houskový nebo bramborový knedlík, těstoviny, rýže nebo chléb

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Guláš z vepřového masa

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář