Ovocný koláč – borůvkový

Borůvkový koláč

Ovocný koláč

– v tomto případě borůvkový koláč
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
1 vanilínový cukr
2 vejce (z bílků ušlehat sníh)
Ovoce – čerstvé, kompotované nebo mražené
Drobenka (50 g másla + 100 g polohrubé mouky + 70 g krystalového cukru)
Uvedené suroviny se vyšlahají a nakonec se vmíchá sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme asi hodinu při 170°C

Andrea P.

Diskuze k receptu na našich FB stránkách zde: Borůvkový koláč

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.