3 vejce vařená natvrdo
70 g brynzy a nebo pomazánkového másla
1 lžíce másla
2 lžičky sardelové pasty
1 menší cibule
1 lžíce zakysané smetany
100 ml sladké smetany
nastrouhaný sýr
máslo na vymazání misky
Postup:
natvrdo uvařená vejce oloupejte a rozkrojte na poloviny. Žloutky z půlek vyjměte, v misce je rozmačkejte vidličkou, přidejte brynzu nebo pomazánkové máslo, máslo, sardelovou pastu a dobře vše utřete. Vmíchejte do ní nadrobno
sekanou cibulku a zakysanou smetanu.
Do máslem vytřené zapékací misky naložte bramborovou kaši, do urovnané vrstvy
vtlačte prázdné bílkové lodičky a naplňte je žloutkovou pastou. ( Co zbyde namazejte si na chleba, je to jako pomazánka)
Nakonec povrch misky zalijte rozšlehanou smetanou s trochu solí, posypejte nastrouhaným sýrem a nechte vše ve vyhřáté troubě zapéct.
Hotový pokrm je dobrý k masu a nebo samotný se zeleninovým salátem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny 🙂
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: BRAMBOROVÁ KAŠE S PLNĚNÝMI VEJCI