POVIDLOŇ

POVIDLOŇ

POVIDLOŇ

POVIDLOŇ

POVIDLOŇ

Suroviny:
1/2 l vody, špetka soli, 100 g ztuženého 100 % tuku, 230 g hrubé mouky, 5 vajec, půl lžičky prášku do pečiva
Krém:
500 g tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku, 1 ztužovač šlehačky
Povidla přibližně 500 g
Postup:
Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši. Dáme trochu vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec přidáme prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na dva díly a ihned rozetřeme do slabé vrstvy na 2 suché plechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 až 15 min bez otevírání, až má těsto slabě růžovou barvu a naskočí jako věnečky. Dáme vychladit, pak jednu placku potřeme povidly, na povidla rozetřeme tvarohový krém a navrch přiložíme druhou placku. Trochu přimáčkneme a povrch pocákáme citrónovou a čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne.

Citrónová poleva:
1 lžíce horké vody
1 lžíce citrónové šťávy
100 g cukr moučka
Vodu s citrónovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

Přeji dobrou chuť! ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: POVIDLOŇ

ENG: plum-jelly-cake
 

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 2]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář