Tuto fotečku (jen mobilová) mám od kamarádky, která dort připravila pro svou dcerku k narozeninám.
Piškotové těsto, podle naší Andrejky:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky (dala jsem méně)
10 lžic oleje
4 vejce
10 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 170 °C. Upečeme dva různě velké korpusy, prořízneme a pomažeme krémem z mascarpone (velké balení) a dvou vyšlehaných smetan 31%. Krémem pomažeme i celý dort a pak na něj klademe různé ovoce. Můžeme si pomoci třeba i vykrajovátky. Nakonec dort potřeme rozpuštěnou želatinou, aby nám ovoce zůstalo stále čerstvé. Necháme vychladit a podáváme.
Za svou kamarádku Jarušku Vám přejeme dobrou chuť, Markéta