ZAPEČENÉ BRAMBORY S HERMELÍNEM

ZAPEČENÉ BRAMBORY S HERMELÍNEM

ZAPEČENÉ BRAMBORY S HERMELÍNEM

700 g malých brambor
1 svazek naťové zelené cibulky
300 ml zakysané smetany
1 hermelín
máslo na vytření zapékací mísy
sůl, pepř, (koriandr)
na ozdobu petrželku

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a ještě teplé oloupeme. Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní pěkně poskládáme. Hustě je posypeme nakrájenou zelenou naťovou cibulkou a zalijeme zakysanou smetanou ochucenou solí, pepřem a koriandrem. Povrch pak pokryjeme na plátky nakrájeným hermelínem. . Vložíme do vyhřáté trouby na 180st.C a zapečeme asi tak na 20 minut.
Brambory podáváme jako samostatný pokrm buď se zeleninovým salátem (někdo má rád se zakysaným mlékem) a nebo případně jako přílohu k libovolnému grilovanému masu.

Přeji dobrou chuť! ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich fb stránkách: ZAPEČENÉ BRAMBORY S HERMELÍNEM

Příspěvek byl publikován v rubrice Přílohy a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář