Rychlokvašky

Rychlokvašky

Přerostlé okurky nakladačky
Na velkou sklenici asi 3 – 4 lžičky soli
3 krajíce obyčejného chleba (1-2 dny starý)
Kopr
…a pokud máte, dejte i vinné listy

Okurky umýt kartáčkem, okrájet konce, a uprostřed prokrojit – jakoby jsme je chtěli nakrájet na čtvrtky, ale úplně nerozkrojit – aby zůstaly vcelku, ale slaný nálev se dostal i do okurky – jsou chutnější
Na dno sklenice se dá krajíc chleba a kopr, pak okurky, doprostřed opět chléb a kopr, okurky na zakončíme opět koprem a zakončit krajícem chleba. Zalijeme vlažnou (lépe převařenou) vodou ve které jsme rozmíchali sůl. Po chvilce, až si to „sedne“ doplníme vodou, ale né až po okraj! Postavíme na hlubší talíř nebo mísu (voda bude vytékat) a přikryjeme talířkem – volně položit! (né víčko napevno!!! ) a necháme na teplém místě – klidně na sluníčku kvasit. Podle teploty budou okurky za 3 – 5 dní hotové. Když jsou hotové (zjistíme ochutnáním), tak je vyndáme, chléb a kopr vyhodíme, okurky vrátíme do sklenice a zalijeme přeceděným nálevem (ve kterém okurky kvasily) a pak už uchováváme v chladu.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlokvašky

Andrea P.

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 33 Average: 3.9]

Napsat komentář