6 housek (žemlí) – aspoň 1 den staré
4 vejce
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
500 g měkkého tvarohu z vaničky
Moučkový cukr
Meruňky
Housky nakrájíme na plátky. V mléce rozmícháme 2 celé vajíčka, ½ vanilkového cukru a asi 2 lžíce moučkového cukru. Tvaroh vyšleháme s druhou půlkou vanilkového cukru + 2 lžíce moučkového cukru + 2 žloutky. Plátky z dvou housek namočíme do směsi z mléka a naskládáme do pekáčku nebo dortové formy, potřeme polovinou tvarohového krému, naskládáme nakrájené meruňky a celý postu zopakujeme a zakončíme houskou namočenou v mléčné směsi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut. před dopečením potřeme sněhem (2 bílky + 2 lžíce moučkového cukru = vyšlehat) a dopečeme na 200°C. Po upečení pocukrujeme.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Žemlovka s tvarohem a meruňkami