Holandský řízek

Holandský řízek

500 g mletého vepřového masa
150 g nastrouhaného sýru (např. Eidam 45%)
2 vejce
Trochu mléka
Trochu strouhanky
Sůl, pepř, špetku mletého muškátového oříšku
Najemno nasekanou zelenou petržel (nať)

Holandský řízek 2

Na obalení: hladká mouka, vejce, sůl, strouhanku
Tuk na smažení

Všechny suroviny smícháme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet. Poté tvarujeme řízečky a obalujeme jako řízek nejprve v mouce, osoleném vajíčku a strouhance. Smažíme z obou stran.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Holandský řízek

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář