…rozpis na tento dvoupatrový dort
Korpus:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky
15 lžic oleje
6 vejce
15 lžic vlažné vody
1 prášek do pečiva
Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (dvou forem) a povrch uhladíme. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 – 50 minut na 170 °C. Necháme vychladnout ve formě.
Krém:
1 kg měkkého tvarohu z vaničky (dle chuti tučného či nízkotučného)
200 ml zakysané smetany
2 želatinové ztužovače od Dr.Oetkera (na přípravu tvarohových krémů)
1 vanilkový cukr
Moučkový cukr dle chuti
Dobrý jahodový džem
Tvaroh vyšleháme s moučkový i vanilkovým cukrem, zakysanou smetanou a přidáme připravený ztužovač dle návodu a vyšlaháme do hladkého krému. Do dvou třetin krému přidáme jahodový džem a vyšleháme. Jahodovým krémem promažeme a spojíme dorty a bílým krémem potřeme povrh.
Dort ozdobíme jahodami, které zalijeme dortovým želé a můžeme ozdobit smetanou vyšlehanou se ztužovačem.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dort s tvarohovým krémem a jahodami