Mandlový korpus:
200 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
50 g mletých mandlí (použila jsem loupané)
3 vejce
½ Hery (125 g)
1 prášek do pečiva
Trochu mléka (dle potřeby cca 100 ml)
Žloutky vyšleháme s cukrem a změklou Herou. Přidáme ostatní suroviny, vyšleháme a na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vyšším plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 30 minut.
Po vychlazení potřeme krémem a ozdobíme ovocem. Můžeme na ovoce použít dortové želé (mě se moc nepovedlo 😉 ) …vychladíme a skladujeme v chladu!
Tvarohový krém:
500 g měkkého tvarohu z vaničky
250 ml smetany na šlehání
1 želatinový ztužovač od Dr.Oetkera (na přípravu tvarohových krémů)
Vanilkový cukr
Moučkový cukr dle chuti
Smetanu vyšleháme. Tvaroh také vyšleháme s cukrem. Připravíme ztužovač podle receptu, smícháme s tvarohem, vyšleháme a opatrně v mícháme vyšlehanou smetanu. Ihned natřeme na vychlazený korpus.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Letní řezy